Amit a lézervágásról tudni érdemes

Lézervágást szinte minden olyan gyártóvállalat alkalmaz, amely fém, acél, vagy alumínium alapanyagokat használ. Ez a technológia az anyagmegmunkálás egyik alapja, amely a munkadarabok szétválasztására alkalmas. A lelkét egy nagykapacitású lézer adja, amelynek elméleti hátterét már több mint száz évvel ezelőtt Einstein fektette le, azonban akkoriban még nem álltak rendelkezésre olyan eszközök, amelyekkel a gyakorlatban is működésre tudták volna bírni a terveket. Bő negyven évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az első, ténylegesen jól funkcionáló készüléket bemutassák.

lézervágás

Három fő típusa létezik a lézervágásnak, az oxidációs, olvasztós, és szublimációs. Attól függ, hogy melyiket alkalmazza egy cég, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik napi szinten, ugyanis más módszer szükséges az alumínium, titán, vagy az ezüst szétválasztásához.

Melyek a lézervágás legfontosabb előnyei?

A tömeggyártás korában kritikusan fontos, hogy a rendelkezésre álló alapanyagok milyen gyorsan válnak késztermékké. A lézervágás egyik legfőbb előnye éppen az, hogy rendkívüli sebességgel, akár 500-700 mm / másodperccel is képes dolgozni. Egy ilyen berendezés a precíziós vágást is lehetővé teszi, rendkívül alacsony hibahatár mellett, így a nagy pontosságot igénylő műveleteket is könnyedén el lehet végezni. Működtetése hosszú távon is költséghatékony, mivel megfelelő karbantartás mellett az alkatrészek sokáig nem romlanak el.

Bővebb információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot