Üvegkorlát

Üvegkorlát

üvegkorlát

Az üvegkorlátok a mindennapi életünk részét képzik. Biztonságosabbá teszik életünket és meggátolják, hogy lezuhanjunk magas helyekről, és kapaszkodót adnak ahhoz, hogy fel, vagy lejussunk helyekre. Lépcsők mellett, galériákon és erkélyeken is jó szolgálatot tesznek a mindennapok során. 

Többfajta üvegkorlát közül választhatunk, amelyek elsősorban szerelvényezésben és az üveg típusában térnek el egymástól. Létezik oszlopos változat, amely a legnépszerűbbnek számít a piacon. Ezek a strapabíróságuk és pénztárcabarát áruk miatt nagyon közkedveltnek számítanak az intézményekben és a háztartásokban. A rögzítéshez acél oszlopokat alkalmazunk ilyenkor, amelyeket fix megfogókkal, valamint kapaszkodókkal látunk el. De ugyanez a típus elérhető úgy is, hogy a színezett üvegkorlát egy alsó tartósínt kap, így gyakorlatilag csak az üveg felület marad látható. 

A másik leggyakoribb rögzítési mód a pontrögzítés. Ebben az esetben a megfogás közvetlenül az üvegen történik vízszintesen, vagy függőlegesen. Ilyenkor nincsenek tartóoszlopok, ezért sokkal esztétikusabb az összkép. A fejlettebb és elegánsabb üvegkorlátok keret nélkül készülnek és edzett üveget alkalmazunk a beépítés során. 

Miért ennyire népszerű az üvegkorlát? 

A hagyományos korlátokkal a legnagyobb probléma az, hogy kitakarják a kilátás egy részét, ezért növelik a bezártság érzetet és sokszor komorrá változtatják az adott helyiség hangulatát. Az üvegkorlátok ezzel szemben szinte észrevétlenül garantálják a biztonságot úgy, hogy nem vesznek el a kilátásból. Ráadásul a mai technológia lehetővé teszi azt is, hogy egészen a burkolatoktól induljon az átlátszó „fal”, így az esetlegesen leejtett tárgyak sem tudnak legurulni a magasból. 

Az intézmények mellett a családi házakban és a társasházakban is egyre többször találkozunk ezzel a megoldással. Ennek oka az, hogy az üvegkorlátok rendkívül esztétikusak, és modern, letisztult, minimalista küllemet kölcsönöznek az ingatlannak. A tisztításuk pedig meglehetősen egyszerű és gyors, így sokkal higiénikusabbak, mint a letűnt korok korlátai.

A határvonalak könnyed, de zavartalan meghatározása

Legyen szó bel- vagy kültérről, az üvegkorlát úgy nyújt egyszerű, de hatásos megjelenést, hogy akadálytalan kilátást biztosít teraszodról, medencédből, és ezzel részévé válsz környezetednek, illetve nem áll a fény útjába, így levegőssé teszi lépcsőházadat, folyosódat.

A keret nélküli üvegkorláthoz edzett biztonsági laminált üveget használunk fel, mely rendkívül erős és stabil, rögzítéséhez pedig többféle technikát alkalmazunk, mely az üvegkorlátot körülvevő környezettől függ.

üvegkorlát
Praktikus, mutatós kültéri üvegkorlát

Az üvegkorlát hosszú élettartamú és időjárás-biztos, ellenáll a hőhatásnak, szélnek és esőnek, és nem utolsó sorban rendkívül könnyen tisztítható.

Igényeidnek megfelelően az üvegkorlátot természetesen elláthatjuk fa vagy fém kapaszkodóval is.

Ha Neked is fontos az egyedi és letisztult megjelenés, a fény és a biztonság együttesen, írd meg nekünk elképzelésedet, melyre legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.

Nézd meg további üveg termékeinket, szolgáltatásainkat is: üveg zuhanykabin (egyedi) , beltéri üveg tolóajtó (beltéri üvegajtó), dekorüveg, üveg kádparaván, üvegfal.

 

Üvegkorlát árak

Az üvegkorlát készítésének ára több faktortól is függ, kérj ajánlatot üvegkorlátra, és beszéljük meg a részleteket!

Kérd ajánlatunkat
További képek a termékről
Kérd ajánlatunkat
Bővebb információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot