Az infrapanel előnyös fűtés a modern házakban

A modern házakban nem csak a berendezéseket, a kiegészítőket (,mint például a dekorüveg),  de a fűtést is korszerű megoldásokkal kell megvalósítani. Ennek oka jellemzően az, hogy ezek a rendszerek a fenntarthatóbb jövőt szolgálják, továbbá alacsonyabb költséggel működtethetőek. Nem elégséges azonban csak erre figyelmet fordítani, ha megfelelő hatásfokot akarunk elérni, hiszen gondolni kell a megfelelő szigetelésre, a beltéri ajtókra és a nyílászárókra, bejárati ajtóra egyaránt.

Az üvegtéglák rendkívül jó hőmegtartó képességgel rendelkeznek, ezért nagyon sok helyen alkalmazzák olyan helyiségeknél, ahol fontos, hogy legyen természetes fény, de a beláthatóságot korlátozni kell. Ilyen tipikusan a fürdőszoba, vagy a mellékhelyiségek.

Egyre többen választanak infrapanelt fűtéshez

infrapanel

A klasszikus rendszerekkel szemben az infrapanel előnyös fűtés a modern házakban. Ennek oka az, hogy rendkívül designos a megjelenése, alacsony költséggel üzemeltethető, könnyű felszerelni, valamint nem igényel különösebb karbantartást. A technológia sajátossága, hogy nem magát a közeget (azaz a levegőt) melegíti fel, hanem a hatáskörébe tartozó tárgyakat, illetve a lakók bőr alatti felszínét. Így nem fordulhat elő hőmérséklet különbség egy adott helyiségen belül.

Köztudott továbbá, hogy a Nap sugarai jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. Az infrapanelek hasonló elven működnek, mint az életet is biztosító csillagunk. A sugarak mélyen behatolnak a szövetekbe, és egyfajta méregtelenítést indítanak el. Így nem csak a megfelelő hőérzetet tudják biztosítani, de az egészségre is jótékony hatással vannak.

Bővebb információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot