Magánházakba telepíthető felvonók

Családi házakba, villákba és többszintes lakásokba egyaránt telepíthetőek magánliftek. Az effajta liftek jellemzően kisebbek a hagyományos liftekkel szemben, ezáltal csekélyebb mérettel rendelkező helyekre is beszerelhetőek. A magánliftekkel növelhető a háztartások kényelme, akadálymentes környezet alakítható ki, a várandós és a kisgyermekes anyukák előnyére válik, de még a fogyatékkal élőknek is nagy segítséget jelent. A magánlift segítségével a babakocsit is könnyebb szállítani egyik emeletről a másikra.

felvonó magánházban

A magánliftek azon kívül, hogy megkönnyítik a mindennapokat otthonunkban, nagyban növelik az ingatlan értékét is. A fogyasztásuk alacsony, ráadásul hosszú élettartamot biztosítanak a lakók számára. A mai modern magánliftek halkan működnek, így nem zavarják meg az otthon nyugalmát és dizájn szempontjából is mutatósak.

Milyen változatban kaphatóak magán felvonók?

Többféle változat is fellelhető a piacon, van villamos és hidraulikus hajtású is. Méretben gyancsak különbözőek lehetnek, egy család választhat akár ötszemélyeset is. Az ajtók tekintetében elterjedtek a kézzel nyitható emeleti fülkeajtós változatok, amelyeknél a hívó gombot folyamatosan nyomva kell tartani, de az automata ajtóval ellátott típusúak is közkedveltek.

A magánházakba telepíthető felvonókhoz szintén szükséges a zárt akna, amit vagy zárt acélszerkezetből, vagy vasbetonból készítenek a gyártók.

Fontos, hogy a liftek telepítése előtt lifttervet kell készítenünk a szakemberek segítségével, majd benyújtanunk az önkormányzat felé, hogy adják meg az építési engedélyt.

Bővebb információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot