Miért fontos a világítás tervezés a felújításnál?

Otthonunkban és egy vállalkozásban is meghatározó szerepe van a világítás megtervezésének, ugyanis az ideális megoldás a költségek csökkenéséhez is hozzájárul. A világítástechnika rohamos fejlődésének köszönhetően célszerű néhány évente ellenőrizni, hogy nem-e korszerűsíthető még jobban a világítás és meg kell találnunk a lehető legoptimálisabb lehetőségeket.

A világítás tervezés azért is elengedhetetlen, mert láthatjuk a költségeket és megvizsgálhatjuk, hogy pontosan mennyibe is kerülne a teljes rendszer lecserélése, megújítása és azt is kiszámolhatjuk, hogy mekkora lesz a megtérülési idő.  Tehát a világítás tervezés az első és legfontosabb lépés a korszerűsítés előtt, ebből tudhatjuk, hogy egyáltalán megéri-e belevágni az egész folyamatba. Érdemes a felújítási munkálatokat egyszerre végezni, így nem kell a falat többször megbontani, tehát például egy üvegkorlát tervezésekor érdemes bevonni a villanyszerelőt, led tervezőt is, ha előre tudjuk, hogy a világítást is szeretnénk korszerűsíteni, megváltoztatni a lépcsőházban.

modern világítás és üvegfal

Mi következik a tervezés után?

A tervezetek alapján előbb a beszerzés, majd a kivitelezés következik. Egy családi ház tekintetében viszonylag rövid ideig tartanak a munkálatok, általában pár napot vesznek igénybe, viszont a nagyobb korszerűsítések akár hónapokig is eltarthatnak. A munkálatok megkezdése előtt még a tervezetet is el kell fogadtatni az érintett személyekkel.

A korszerű világítótestek, izzók cseréje azért is jó, mert élettartamuk jóval hosszabb a hagyományoséval szemben és a működésük is biztonságosabb.

A gyártók napjainkban törekszenek arra, hogy minél környezetbarátabb világítástechnikai termékeket állítsanak elő, így a környezetet is kímélik.

Még egyszer fontos hangsúlyozni, hogy mielőtt bele vágnánk a világítás korszerűsítésébe, előbb alaposan át kell gondolni a lehetőségeket és részletesen meg kell tervezni a teljes folyamatot.

Bővebb információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot