Milyenek a modern mellékhelyiségek?

Az elmúlt években a mellékhelyiségek tervezése és kialakítása is átalakult. Az emberek számára egyre fontosabb, hogy a fürdőszoba, WC vagy akár a mosdó praktikus és esztétikus legyen.

A modernebb mellékhelyiségek tervezésénél és kialakításánál elsősorban a funkcionalitást, a higiéniát, az energiahatékonyságot és a környezetbarát megoldásokat tartják szem előtt.

A modernebb mellékhelyiségek jellemzően modern és letisztult formákat öltenek, amelyek minimalista és elegáns megjelenést biztosítanak. A színviláguk általában világos, de a pasztell és a földszínek is rendkívül mutatósak, ráadásul ezek az árnyalatok kellemes és nyugodt hangulatot teremtenek a mellékhelyiségben. A modern mellékhelyiségek nagy része tágas vagy olyan elemekkel van berendezve, amelyek növelik a térérzetet. Mindezt előidézhetjük akár Sortiment válaszfalakkal is, amelyek jól bírják a nedvességet és a párát.

A modern mellékhelyiségek berendezéseit illetően fontos szerepet kapnak az okosmegoldások, mint például a mozgásérzékelőkkel működő automata csapok és vízöblítők, ezek higiéniai szempontból is kiválóak, főleg, ha közösségi mosdóról beszélünk. Az automata berendezések tehát lehetővé teszik, hogy a felhasználók ne érintkezzenek közvetlenül a csapokkal, ezáltal a fertőzésveszély teljesen a minimálisra csökken.

A modern mellékhelyiségekben megfigyelhetünk kézszárítókat is, amelyek kiváltják a hagyományos papírtörlőket és így a hulladék mennyisége is minimalizálva van, arról nem beszélve, hogy ezek az eszközök meglehetősen mutatósak a falra felszerelve.

A világítás is meghatározza a helyiség kinézetét

A megfelelő világítás kialakítása elengedhetetlen a mellékhelyiségekben. A mai trendek a természetes fény kihasználására (például egyedi üveg használatával) és a környezetbarát megoldásokra fektetik a hangsúlyt. A mosdó köré célszerű erősebb fényforrásokat telepíteni, míg a zuhanyzóban a hangulatvilágítás is megállja a helyét.

Ma már számtalan mutatós berendezés és kiegészítő elérhető, amelyek különleges hangulatot teremtenek a mellékhelyiségekben, így még azok is könnyen teszik stílusossá a környezetet, akik nem igazán értenek a lakberendezéshez.

 

Bővebb információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot