Az okos otthonok nyomában

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már egyre több okoseszközt fejlesztenek ki. Amerikában és Nyugat-Európában nagy népszerűségnek örvendenek az okosotthonok is, amelyek hazánkban szintén kezdenek felkapottak lenni. Az intelligens otthonok nagyban megkönnyítik a mindennapokat, hiszen az automatizált rendszerek lehetővé teszik, hogy az elektromos eszközök igazodjanak a családtagok szokásaihoz. Lényegében arról van szó, hogy az elektromos eszközök működését automatizálhatjuk, ezáltal távolról vezérelhetőek, szabályozhatóak és ellenőrizhetőek, például az okostelefonunk segítségével, legyünk bármerre is a világban.

okos otthon megoldás

Lassan tehát elvárás lesz, hogy a körülöttünk lévő dolgok egy gombnyomásra vagy hangparancsra működésbe lépjenek. Nem csak kényelmi szempontból van előnye az okos otthon telepítésének, hanem szerepe, a biztonság és a költségmegtakarítás tekintetében is meghatározó. Gondoljunk csak bele, hogy télen, amikor napközben nincs otthon senki, nem kell mennie a fűtésnek egész nap, elegendő csupán a hazaérkezésünk előtt 1-2 órával bekapcsolni, így lényeges összegeket takaríthatunk meg. Továbbá, arról is kapunk értesítést, ha véletlenül felkapcsolva hagytunk egy villanyt, amit távolról le is kapcsolhatunk.

Az okos otthon megoldások sokféle felhasználási lehetőséget kínálnak

Az épületautomatizálás által bármikor ellenőrizhetjük a ház biztonságát, a rendszer jelzi, ha tűzveszélyt, gázszivárgást vagy éppen csőtörést észlel a lakásban, ezáltal óriási károkat kerülhetünk el. Továbbá, az illetéktelen behatolókról is tudomást szerezhetünk, ennek köszönhetően a rablásos bűncselekmények esélyét is lecsökkenthetjük. A rendszer kezelőfelülete egyszerűen lett megtervezve és elegendő hozzá egy okostelefon, laptop vagy táblagép.

Bővebb információra van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot